Saveti

DA LI ZNATE KOJI JE TIP VAŠE KOŽE?Vaš režim nege lica i proizvodi koje koristite, zavise od poznavanja tipa kože. Često grešimo u odabiru krema i ostalih proizvoda za lice i loša procena ostavlja posledice po našu kožu. 
Praksa je pokazala da klijent misli da ima jedan tip kože i kupuje pogrešnu kozmetiku. 
Naš savet je da se pravovremeno posavetujete sa sa stručnim licem (dermatolog ili kozmetičar) kako bi vam savetom pomogli kako pravilno negovati kožu. 
Pregled u kozmetičkom centru Perfecta je besplatan!

NEGA KOŽE RUKU

Koža ruku postaje veoma osetljiva toko zime. Hladnoća i suv vazduh u prostorijama dodatno je isušuju, pa je zato moramo posebno zaštititi i negovati.

PILING JE OBAVEZAN
Da bi koža bolje upila sastojke iz preparata za negu, obavezno radite piling ruku jednom u 10 dana. Slobodno korisitite piling za lice na bazi biljnih ekstrakta ili da ga sami napravite. Pomešajte kašiku smeđeg šećera, dve kašike slatke pavlake i dve kašike maslinovog ulja. Ovom smesom trljajte ruke kružnim pokretima dva-tri minuta, pa isperite toplom vodom. Potom dobro obrišite ruke.

STAVITE MASKU
Posle pilinga obavezna je maska. Namažite je na ruke i preko navucite pamučne rukavice. Pod uticajem toplote pore se šire i tako koža lakše upija hranljive sastojke. Masku držite desetak minuta, opet isperite toplom vodom i dobro obrišite ruke.

MAŽITE RUKE
Da bi koža bila nežna i zaštićena najvažnije je da napravite dobar izbor kreme za ruke, pa zato pri kupovini ne obraćajte pažnju na miris i pakovanje, već na teksturu i sastojke kreme. Ako imate mešovitu ili masnu kožu najbolje će vam prijati hidratantne, ako vam je koža suva, birajte gušće i masnije kreme.

TEHNIKA ŠMINKANJA

Ukoliko još uvek niste savladale tehniku šminkanja poznatiju kao smokey eye, evo dobrog tutorijala koji će vam otkriti tajnu savršene šminke najpoznatijih svetskih šminkera 

 


Adresa

Jelene Ćetković 12, 11000 Beograd
800 metara od Trga Republike